Friske Vande Strømmer: DESMI pumper medvirker til optimalt opdrætsmiljø

+30 pumper er installeret i den nyligt opførte produktionshal hos Sashimi Royal i Hanstholm, DK, hvor der i 24 kar opdrættes Yellowtail Kingfish.   

                        

Mere end 100 m3 vand pumpes ind fra Vesterhavet i timen for at skabe de perfekte betingelser for de luksuriøse Kingfish.

 

Der er leveret en række forskellige pumper fra DESMI herunder nogle NSLH350-310 med back-pull-out design for at sikre nem vedligehold uden at skulle ændre eller fjerne rør eller kobling.

 

Pumperne, som spiller en nøglefunktion i produktionen, bruges til mange funktioner herunder recirkulering fra degasser og er med til at skabe et ideelt opdrætsmiljø.

 

Den imponerende bygning ”Juvenile”, hvori alle pumperne er installeret, er en ny bygning, som skal sikre endnu flere Yellowtail Kingfish kommer på markedet

 

Selve bygningen og alt teknik er designet og udarbejdet af Nordic Aquafarms Technology for Sashimi Royal, og når vi spørger til samarbejdet med DESMI og hvorfor netop DESMI’s pumper blev valgt til deres nye bygning og drift hersker der ikke tvivl om at det handler om et rigtig godt samarbejde og god vejledning for at sikre de bedste pumper til driften.

 

Adm. Direktør Mikkel K. Thomsen fra Nordic Aquafarms Technology ApS siger: ” Dedikation til et stærkt samarbejde har været til stede hele vejen. Der har fra DESMI’s side altid været en stor åbenhed og velvillighed til at sikre de rigtige og bedste pumper. Pumperne er specificeret efter vores ønsker. Pris og energieffektiv er naturlige parametre, når der skal vælges pumpeleverandør, og selvfølgelig har vi haft fokus på det, men med DESMI har vi fået mere end bare det. Vi har fået pumper der kan klare de kapaciteter vi forventer og en dygtig samarbejdspartner vi håber at kunne arbejde med i mange år”.

De mange pumper er alle leveret i støbejern, men med en ekstra coating ift. saltvandet der skal pumpes ind i de mange kar, coatingen er ligeledes med til at sikre en endnu bedre virkningsgrad.

 

”Det er yderst vigtigt, at det er pumper der kan klare saltvand, og saltvand der er 22-24 grader varmt, som netop Kingfish kræver”, siger Mikkel.

 

”Samarbejdet har været næsten gnidningsfrit”, siger Mikkel med et glimt i øjet. ”Der har været et par forsinkelser undervejs som desværre var ret uheldige og påvirkede vores tidsplan, men på trods af det, så fik vi det hele løst og er kommet i mål med en fabrik og pumpeinstallation, som vi er meget tilfredse med.”

 

Fakta om Sashimi Royal:

Nordic Aquafarms blev etableret i 2014 med det formål at være en førende aktør inden for landbaseret akvakultur med produktion tæt på store markeder. Nordic Aquafarms har virksomheder i Norge, Danmark og USA, inkl. Sashimi Royal i Hanstholm, DK. Virksomhedens hovedkvarter er i Fredrikstad, Norge.

 

Sashimi Royal and DESMI Aquaculture

Nogle af tankene ved Hanstholm med Yellowtail Kingfish.

Sashimi Royal's akvakultur farm i Hanstholm, Danmark.

En række pumper fra DESMI, inklusive nogle NSLH modeller.

Et nærmere kig på NSLH pumperne.

DOWNLOAD BROCHURE

Engelsk
  • Engelsk
  • Fransk

Engelsk
  • Engelsk

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så sender vi dig de seneste nyheder direkte til din indbakke.